bohlt-elektrische-steps-header

Elektrische step voor volwassenen

Op zoek naar een elektrische step voor volwassenen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Meer weten? Lees dan verder!

Waarom een elektrische step voor volwassenen kopen?

Zit je erover na te denken om een elektrische step te kopen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We geven je meer informatie over de voordelen van een elektrische step. Ten eerste is het belangrijk om te bespreken wat een elektrische step voor volwassenen precies is. Een elektrische step is een step die is aangedreven door een elektrische motor. De meeste steps hebben de motor in het voorwiel gemonteerd. Het kan ook voorkomen dat deze in het achterwiel is gemonteerd. Je hoeft op een elektrische step niet echt ‘te steppen’, zoals je op een reguliere step doet. Je gaat op het plateau staan en je zet de step aan. Vervolgens kan je gas geven, vaak gaat dit door het drukken op een knopje. De step gaat dan automatisch vooruit!


Het is belangrijk om als volwassene een elektrische step te kopen die bedoeld is voor volwassenen. Op het internet zie je ook steeds meer elektrische steps voor kinderen. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan voor volwassenen. Laat je hier niet door misleiden. Het is belangrijk dat de step het juiste formaat heeft. Kindersteps zijn een stuk kleiner dan steps voor volwassenen. Het is zelfs gevaarlijk als een volwassene op een elektrische kinderstep rijdt. Het stuur is dan veel te laag en een kinderstep heeft een maximaal draaggewicht waar je waarschijnlijk niet aan voldoet. Verder gelden er voor steps voor volwassenen een andere maximale snelheid dan bij e-steps voor kinderen.

elektrische-step-volwassenen-1

Milieubewuster reizen met een elektrische step voor volwassenen

Dat de mensheid het milieu aantast kunnen we niet langer ontkennen. Het is noodzaak om bewuster om te gaan met het milieu. Milieuvriendelijk vervoer is een hot topic. Elektrisch rijden wordt steeds populairder en toegankelijker. Wil jij hier ook je steentje aan bijdragen? Laat dan de auto of scooter vaker staan en ga op pad met een elektrische step voor volwassenen!


Een elektrische step voor volwassenen veroorzaakt geen schadelijke CO2-uitstoot. Het opladen van de step kost wel wat energie, maar dit is verwaarloosbaar tegenover de CO2-uitstoot die vrijkomt van een auto. De CO2-uitstoot die vrijkomt bij het opladen van een elektrische step is slechts 3 procent van wat er vrijkomt bij het rijden in een auto.Elektrische step voor volwassenen: bespaar tijd

Wanneer je een elektrische step voor volwassenen koopt kan dit je veel tijd besparen tijdens het reizen. Naast het feit dat het een heerlijk gevoel is om op een elektrische step te rijden, is een step erg praktisch. Op de step ben je wendbaar en snel, je kan je makkelijk manoeuvreren door het verkeer heen. Op een elektrische step voor volwassenen ga je maximaal 25 km/h. Deze snelheid haal je minder snel op een reguliere fiets! Je gaat niet harder dan 25 km/h omdat er op de meeste steps een begrenzer zit op de snelheid. Wanneer je bergafwaarts rijdt zal de step dan ook automatisch afremmen, zodat je niet harder dan 25 km/h zal rijden. Deze begrenzing zit erop voor je eigen veiligheid. Wanneer je nog harder zal rijden op een elektrische step, dan heb je als volwassene een grotere kans om te vallen.


Dit vervoersmiddel heeft geen hele grote wielen, waardoor je bij een oneffenheid in de weg eerder kan vallen. Wees gerust, de step is veilig genoeg om mee te kunnen rijden. We raden echter wel aan om een aantal keer te oefenen met het nemen van bochten en het maken van een noodstop op een lagere snelheid. Het is fijn als je het maken van scherpe bochten en plotseling remmen onder de knie hebt, voordat je op hoge snelheid ineens een scherpe bocht moet maken.


Met een elektrische step voor volwassenen bespaar je veel tijd met reizen. Je gaat een stuk sneller dan lopen of fietsen. De step is dan ook ideaal om te gebruiken in een stad. Je zal dan namelijk een stuk sneller zijn op een elektrische step dan met een bus of tram! Je ziet veel forenzen op een elektrische step rijden. Een groot voordeel van een elektrische step voor volwassenen is dat je de step eenvoudig kan inklappen. Hierdoor is het een perfect vervoersmiddel om mee te nemen in de trein. Je reist met de step van- en naar het station. Aangekomen op het station klap je de step in en neemt hem mee naar het perron. Je bespaart zelfs de tijd van het parkeren van je fiets. De elektrische step voor volwassenen mag je gratis mee de trein in nemen. Als je vervolgens bent aangekomen op het eindstation klap je de step weer uit en rijd je het laatste stuk naar je eindbestemming. Deze manier van reizen gaat vaak een stuk sneller dan wanneer je volledig met het openbaar vervoer reist of veel in de file staat.

elektrische-step-volwassenen-2

Ontspannen toeren op een elektrische step voor volwassenen

We hebben nu al geleerd dat het rijden op een elektrische step voor volwassenen milieubewust is en dat het je veel tijd bespaart. Echter is er nog een belangrijk onderdeel waarom een elektrische step aan te raden is aan iedere volwassene. Het is namelijk superleuk om op een elektrische step rond te toeren. Of je nu op vakantie bent of je eigen omgeving wilt gaan ontdekken, het is een leuke manier om rond te rijden. Je gaat op de plank staan, zet de step aan en je zweeft als het ware weg. Het geeft een heerlijk vrij gevoel om op deze manier te rijden. Het voelt echt alsof je vooruit zweeft.


Bij BOHLT hebben we verschillende elektrische steps voor volwassenen. Bekijk snel de eKicks en maak je keuze uit de stevige en robuuste e-steps. Je kan kiezen uit de eKick 9 AIR, eKick 9 PRO, eKick 10 AIR en eKick 10 PRO en de twee nieuwste aanwinsten: de eKick TD9 en eKick TD10. Ideaal voor kort woon-werkverkeer en een goede vervanging voor het openbaar vervoer.

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: