bohlt-elektrische-steps-header

Elektrische step luchtbanden

Kies een elektrische step met luchtbanden van BOHLT. Lees hier alles over de voordelen van een elektrische step met luchtbanden.

Wat is het verschil tussen luchtbanden en volschuimbanden?

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische step zal je vast al hebben geconcludeerd dat een step is voorzien van luchtbanden óf van volschuimbanden. Volschuimbanden worden ook wel massieve banden genoemd. Voordat je een elektrische step voor volwassenen koopt is het belangrijk dat je het verschil tussen deze twee typen banden weet. Het comfort van het rijden wordt namelijk deels bepaald door de banden. Lees je daarom goed in en beslis welke type banden jij het meeste geschikt vindt.


Luchtbanden en massieve banden zijn van verschillende materialen gemaakt. Zoals het woord al zegt zitten er in luchtbanden lucht. Dit zijn hetzelfde soort banden als op een fiets, alleen hebben ze een kleiner formaat. In massieve banden zit geen lucht, ze zijn geheel gemaakt van rubber. Je herkent deze type banden vast wel van veel reguliere stepjes waar kinderen vaak op steppen. Een ander verschil tussen de typen banden is het formaat. Volschuimbanden zijn altijd een slag kleiner dan luchtbanden. Over het algemeen varieert de wielmaat van een elektrische step tussen de 6 en 10 inch. Volschuimbanden zijn altijd tussen de 6 inch (15,24 cm) en 8.5 inch (21,59 cm). Luchtbanden daarentegen hebben wielmaten vanaf 8.5 inch.


Alle opvouwbare elektrische steps van BOHLT hebben luchtbanden, met uitzondering van de eKick TD9 en de eKick TD10. Deze twee modellen hebben honeycomb-banden. Je herkent deze banden gemakkelijk aan de honingraat-structuur. Honeycomb-banden zijn gemaakt van flexibel rubber. Het zijn soort van massieve banden, maar dan lichter. Er wordt bij het maken van de e-step namelijk minder rubber gebruikt. De geribbelde structuur van de banden met ‘gaten’ zorgt voor een betere demping op het wegdek. Hobbels en oneffenheden op de weg worden door de honeycomb-banden prima opgevangen.

elektrische-step-luchtbanden-1

Wat is het voordeel van een elektrische step met luchtbanden?

Hierboven is het verschil tussen de verschillende typen banden uitgelegd. Nu bespreken we wat het voordeel van luchtbanden is en wat het voordeel van volschuimbanden. Wil je een elektrische step kopen en wil je gaan voor de laagste prijs? Dan is een elektrische step met volschuimbanden wellicht een betere keuze voor jou. Over het algemeen zijn steps met volschuimbanden een stuk goedkoper dan steps met luchtbanden. Daartegenover staat dat luchtbanden vaak als meer comfortabel worden ervaren. Dit komt ten eerste omdat luchtbanden een grotere wielomvang hebben. Door de grotere wielomvang voelt het rijden een stuk stabieler aan dan op kleine wielen. Het voelt een stuk stabieler doordat je met meer stevigheid op de weg rijdt. Vooral wanneer er veel oneffenheden in de weg zitten zal je blij zijn met luchtbanden. Volschuimbanden op een ongelijke ondergrond zorgen voor veel trillingen, wat niet fijn rijdt. Daarnaast is de kans op vallen ook groter bij volschuimbanden. Dit komt omdat de banden erg klein zijn en hard, hierdoor kan je eerder over een los steentje of een ander losliggend onderdeel op de weg vallen. Om deze reden raden we aan om altijd wat rustiger te rijden op een elektrische step met volschuimbanden wanneer de ondergrond hobbelig is. Een elektrische step met luchtbanden is om deze reden een stuk veiliger. De luchtbanden geven meer mee op oneffenheden waardoor je je balans beter kan behouden.


Volschuimbanden kunnen niet lek raken. Je hoeft deze dus nooit te plakken! Hier tegenover staat wel dat massieve banden vaker aan vervanging toe zijn. Dit komt doordat er veel wrijving ontstaat door het harde materiaal van het wiel dat snel over de grond rolt. Hierdoor worden de banden heet en zullen ze snel slijten. In principe zou je denken dat het niet heel erg is om af en toe de banden te vervangen. Helaas zit er nog een addertje onder het gras. Indien je volschuimbanden moet vervangen, moet de elektrische motor ook worden vervangen. De motor en het wiel zijn vaak één geheel. Als het wiel vervangen moet worden, heb je ook een nieuwe motor nodig en vice versa. Het voordeel van een elektrische step met luchtbanden is dat je niet direct de motor hoeft te vervangen wanneer je wiel aan vervanging toe is. Dit maakt het vervangen ook een stuk goedkoper! Indien je een lekke band rijdt kan je deze gewoon zelf plakken, het werkt op dezelfde manier als met een fietsband. Daarnaast zal je met een elektrische step met luchtbanden een stuk comfortabeler rijden. De banden geven wat meer mee op een hobbelige weg en bieden daardoor ook meer stabiliteit.

elektrische-step-luchtbanden-2

Waarom kiezen voor een elektrische step met luchtbanden?

Hierboven is al aangegeven dat een step met luchtbanden veel meer voordelen heeft dan een step met volschuimbanden. Met name het comfort van luchtbanden maakt de keuze al een stuk makkelijker. Om het verschil goed te kunnen voelen raden we aan om op verschillende steps een proefrit te maken, zo kan je zelf ervaren wat het verschil is. Een elektrische step met luchtbanden is over het algemeen wel iets duurder dan een step met volschuimbanden, maar op de lange termijn zal dit zich zeker lonen. De eKick 9 AIR, eKick 9 PRO, eKick 10 AIR en eKick 10 PRO hebben luchtbanden. De twee nieuwste modellen, de eKick TD9 en de eKick TD10, hebben honeycomb-banden. Weet je niet tussen welke modellen je moet kiezen? Vraag dan een binnen enkele klikken een gratis proefrit aan. Ervaar het gemak, comfort en de snelheid van een goede elektrische step.


Elektrische step met luchtbanden kopen

Bij BOHLT hebben we 4 elektrische steps met luchtbanden en 2 elektrische steps met honeycomb-banden. Wij bieden onze klanten comfort en veiligheid en wij vinden dat steps met volschuimbanden daar niet aan volstaan. Ben je nog aan het twijfelen tussen onze verschillende eKick-modellen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag met al jouw vragen!

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: