bohlt-dealer-worden-header

E-step

Ben je op zoek naar een e-step? Bij BOHLT koop je een moderne, stoere en duurzame e-step. Rijd de toekomst in met een eKick van BOHLT! Vrijblijvend onze e-steps testen? Dat kan!

Waar kan je een e-step voor gebruiken?

De e-step is een populair vervoersmiddel. Wat maakt een e-step zo handig om te hebben? De step is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken, zoals je verplaatsen binnen de stad, woon-werkverkeer en vakanties.


Rijden met een e-step in de stad

Je ziet de e-step steeds vaker in grote steden. Het is dan ook een superfijn vervoersmiddel om mee te reizen in een stad. Het grote voordeel van een e-step is dat je erg flexibel en wendbaar bent. Je kan dus snel door al het verkeer manoeuvreren. In de steden is het vaak erg druk op de weg. Je staat veel in de file door de grote hoeveelheid auto’s. Reis je vaak in de stad en heb je hier ook last van? Dan is een e-step een ideale uitkomst! Je rijdt gemakkelijk door al het verkeer heen op het fietspad. Je gaat met een e-step tot wel 25 km/h, je bent dus razendsnel op je gewenste bestemming. Daarnaast is het een heerlijk gevoel om op een step te rijden, het is dus ook nog eens leuk!


Woon-werkverkeer

De e-step is een ideaal vervoersmiddel om te gebruiken voor kort woon-werkverkeer. Veel werkende Nederlanders reizen met het openbaar vervoer naar hun werk. De e-step is een grote uitkomst voor het eerste en laatste gedeelte van je reis. Rijd snel naar het station op de step, klap hem binnen enkele seconde in en neem hem mee de trein in! Zodra je de trein weer uitstapt klap je de step weer uit en rijd je het laatste stuk naar je werk toe. Doordat de step is in te klappen kan je hem overal gemakkelijk mee naartoe nemen. Op je werk kan je hem ook eenvoudig opbergen, zonder dat iemand er last van heeft. Zo hoef je je ook geen zorgen te maken om hem op slot te zetten.


Neem je e-step mee op vakantie

Een e-step is perfect om te gebruiken op vakantie. Omdat je de step tot een klein formaat kan inklappen past hij altijd wel in de kofferbak van je auto. Op je vakantiebestemming kan je gemakkelijk overal heen rijden op de step. Even snel boodschappen doen? Of wil je de buurt gaan verkennen? Doe dat dan op de e-step! Ook wanneer je op een grote camping verblijft is de e-step erg handig, je hoeft geen grote stukken meer te lopen. Jij rijdt lekker over de camping!

e-step-bohlt-1

Tips voor het rijden op een e-step

Het rijden op een e-step is niet geheel zonder gevaar. Je rijdt 25 km/h en staat op een relatief smalle ondergrond. Het is daarom verstandig om voordat je gaat rijden onderstaande tips door te lezen. Denk altijd aan je eigen veiligheid en aan de veiligheid van andere weggebruikers.

  • Houd altijd beide handen aan het stuur. Ten eerste is dit belangrijk omdat je met beide handen aan het stuur veel stabieler staat. Wanneer je één hand van het stuur loslaat is het moeilijker om je evenwicht te behouden. Vooral op een hogere snelheid kan dit gevaarlijk zijn. Ten tweede is het belangrijk om beide handen aan het stuur te houden zodat je altijd plotseling kan remmen.
  • Maak geen scherpe bochten. Het is af te raden om op een e-step scherpe bochten te maken, vooral niet wanneer je met een hoge snelheid rijdt. Een e-step stuurt erg direct. Wanneer je bij een hoge snelheid een scherpe bocht maakt heb je meer risico om te vallen. Rem dus altijd ruim op tijd voordat je door een bocht gaat en geef na de bocht pas weer gas.
  • Rijd altijd op het fietspad. Officieel zijn e-steps nog niet toegestaan op de openbare weg in Nederland. Echter wordt het vaak nog wel gedoogd. Besluit je om toch de openbare weg op te gaan met je e-step? Wees er dan van bewust dat je hiervoor een boete kan krijgen. Indien je toch de openbare weg op gaat: rijd dan altijd op het fietspad.
  • Let goed op oneffenheden in de weg. Het is belangrijk om tijdens het rijden het wegdek goed te scannen. E-steps hebben niet hele grote wielen (8.5 inch – 10 inch). Rem op tijd af voor hobbels, gaten, steentjes en andere oneffenheden op de weg. Wanneer je op het laatste moment een oneffenheid in de weg moet ontwijken is de kans groter dat je valt.
e-step-bohlt-2

Waarom een e-step van BOHLT kopen?

Ben jij overtuigd van een e-step en wil je een elektrische step kopen? Dan ben je bij BOHLT aan het juiste adres! Wij hebben verschillende e-steps waar je uit kan kiezen. Al onze steps zijn voorzien van luchtbanden. Hierdoor rijden de steps erg comfortabel. De prijs van onze e-steps variëren tussen € 549,- en € 699,-. Het verschil in onze e-steps zit voornamelijk in de capaciteit van de accu. Onze e-steps hebben we eKicks genoemd. In de productnaam vind je om welk model het gaat.


Ben je van plan om korte afstanden te rijden? Kijk dan eens naar onze eKick TD9, eKick TD10 of eKick 9 AIR. Ben je juist op zoek naar een e-step met een hoge actieradius? Ga dan voor onze eKick 9 Pro met een houten treeplank en rubberen afwerking voor een goede grip óf kies voor de eKick 10 AIR met comfortabele voorvering of de ultra krachtige eKick 10 PRO.

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: