Next level
E-mobility. Wij
zijn BOHLT!

Modern, gebruiksvriendelijk en duurzaam. Aanzetten en wegrijden, dat is het idee!

Veelgestelde vragen over BOHLT

Lees alle veelgestelde vragen in onze FAQ. Een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Bohlt gratis proefrit aanvragen

FAQ

ALGEMEEN

We geven 24 maanden garantie op zowel de elektrische steps en op de elektrische vouwfietsen. De garantie geldt ook op de accu van de elektrische fiets of elektrische step. Je vindt hier meer informatie over de garantie op de BOHLT-producten.

Het is mogelijk om een proefrit te maken voordat je het product daadwerkelijk koopt. Stuur ons een e-mail waarin jij aangeeft dat je een proefrit wilt maken of vraag direct een proefrit aan. Wij nemen dan contact met je op om een afspraak te maken.

Bij artikelen die besteld zijn via www.bohlt.nl, rekent BOHLT binnen Nederland geen verzendkosten. Bij bestellingen geplaatst vanuit een ander land, zijn de verzendkosten op aanvraag. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier.

Betalen gaat bij ons heel eenvoudig en veilig. Zo kun je tijdens het afrekenen kiezen voor iDEAL, Creditcard of PayPal. iDEAL-betalingen worden afgehandeld door Buckaroo, onze betalingspartner. Buckaroo zorgt ervoor dat jouw betaling veilig verwerkt wordt. Een betaling via PayPal gaat rechtstreeks via PayPal, waarbij je gebruik kunt maken van je huidige PayPal-account.
Je kunt heel eenvoudig contact met ons opnemen via [email protected] of bel naar 010-3041100. Op werkdagen en in het weekend proberen wij je zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.
ELEKTRISCHE SCOOTER
De scooter zal worden bezorgd door onze eigen koerier. Na het afronden van de bestelling spreken wij met u een bezorgdatum en -tijd af. Het maken van een bezorgafspraak zal telefonisch of via de e-mail aan u worden doorgegeven.
Wanneer je op een elektrische scooter niet harder dan 25 km/u rijdt, hoef je geen helm te dragen.
Voor het rijden op een elektrische scooter is het verplicht om een verzekering af te sluiten.
De BOHLT Bastard is goedgekeurd door de RDW en mag daarom op de openbare weg. Bij aankoop van deze elektrische scooter wordt het blauwe kenteken op uw naam geschreven.

ELEKTRISCHE VOUWFIETS

De trapondersteuning van een elektrische (vouw)fiets wordt geactiveerd door een sensor. De elektrische vouwfietsen van BOHLT maken gebruik van een rotatiesensor. Na één keer rond trappen zal de motor worden geactiveerd. Deze motor wordt door een krachtige accu aangedreven, die je eenvoudig via het stopcontact op kunt laden. Je kunt zelf bepalen in welke mate de motor je ondersteunt tijdens het fietsen.

De actieradius (het bereik) van de accu hangt sterk af van het gebruik en de omstandigheden waaronder je de fiets gebruikt. Zowel je eigen gewicht, krachtinspanning, de gekozen versnelling, de ondergrond en de weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius. Wij hebben per fiets aangegeven wat de maximale actieradius bij een volle accu is. Lees eventueel ons blogartikel over hoe je je actieradius kan vergroten.

Ja, het is mogelijk om nog te fietsen wanneer je accu leeg is. De trapondersteuning werkt dan niet meer.
Nee, een helm dragen is niet verplicht. Echter, voor de veiligheid raden we het dragen van een helm wel aan.
ELEKTRISCHE STEP

De elektrische steps van BOHLT zijn op dit moment niet goedgekeurd voor de openbare weg. Je mag hier dus niet mee op de stoep, fietspad of autoweg mee rijden. Je mag de stepjes wel gebruiken op je eigen terrein.

BOHLT maakt gebruik van hoge kwaliteit accu’s. In onze steps vind je een accu terug van LG of Samsung. Belangrijk is dat je een step met volle accu geen dagen moet weg zetten. Heb je gereden en weetje dat je een maand of meerdere maanden niet gaat rijden, zet hem dan weg met ongeveer 30% voltage (2-3) streepjes op het display.

De stepjes behalen een snelheid tussen de 20 & 25 kilometer per uur. Dit is afhankelijk van de omstandigheden waaronder je de step gebruikt. Zowel je eigen gewicht, ondergrond en de weersomstandigheden hebben hier invloed op.

16 jaar of ouder. Voor alle voertuigen die zelfstandig een snelheid kunnen halen van 25 km/uur is deze leeftijd in de Nederlandse wet geregeld.
De BOHLT eKick 9 PRO, 9 AIR, 10 PRO en 10 AIR zijn voorzien van luchtbanden. Deze kunnen op de gebruikelijke wijze worden gerepareerd.

Heb je een vraag, maar staat het antwoord niet tussen onze veelgestelde vragen? Stel dan gerust je vraag aan onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!