bohlt-dealer-worden-header

Elektrische vouwfiets trein

Neem je elektrische vouwfiets gratis mee in de trein of met het openbaar vervoer. Een kwestie van inklappen en klaar!


Elektrische vouwfiets voor in de trein

Wil je een normale fiets meenemen in de trein? Dan moet je altijd een fietskaartje kopen. En dat kan al snel duur uitpakken als je vaak met de trein reist. Een van de grote voordelen van een elektrische vouwfiets is dat ‘ie altijd gratis mee in de trein mag. Bij de NS mag je een elektrische (vouw)fiets meenemen in de trein (dus alle elektrische vouwfietsen van BOHLT!).


Je (elektrische) vouwfiets mag gratis mee tijdens binnenlandse treinritten als je deze ingeklapt meeneemt, zo ook tijdens de spitsuren. Hierbij is het de bedoeling dat je de ‘m vlak voor het instappen inklapt. Na het uitstappen kan je de vouwfiets weer uitklappen. Ook mag je elektrische vouwfiets of bagage de gangpaden of deuren nooit blokkeren. Dit heeft te maken met de veiligheid. Zorg er altijd zelf voor dat je goed op de hoogte bent van de regels omtrent een vouwfiets meenemen in de trein. Dat bespaart je een hoop gedoe!

elektrische-vouwfiets-trein-01-copy

Waarom een elektrische vouwfiets voor de trein kopen?

Veel Nederlanders gebruiken dagelijks het openbaar vervoer om van en naar het werk te reizen. Als je met de trein reist, dan kan het zijn dat je werkplek net iets verder weg van het station ligt. Met een elektrische vouwfiets overbrug je dan net die laatste paar kilometers. Als je het station verlaat, kan je meteen door naar je eindbestemming. Wachten op een aansluitende bus of tram is niet meer nodig. Je bent snel waar je wezen moet en je bespaart tijd!


Onze elektrisch aangedreven vouwfietsen zijn dan ook erg populair bij forenzen. Het is verder ook een duurzaam alternatief voor de auto. Jij staat nooit meer in de file en hoeft ook niet te betalen voor eventuele parkeerkosten. Dankzij het compacte formaat kan je de elektrische vouwfiets natuurlijk ook meenemen in de camper, op de boot of in de kofferbak. Gebruik ‘m voor woon-verkeer of op vakantie!Trein vouwfiets: makkelijk in te klappen

Je normale fiets meenemen in de trein kan een heel gedoe zijn. Vaak hebben NS-treinen specifieke deuren waar je als fietsgebruiker per se gebruik van moet maken. Het icoontje van de fiets staat dan afgedrukt op de deur. Ook is een fiets groot van formaat en is het nog maar net de vraag of ‘ie in het gangpad past. Met een inklapbare fiets reis je stressvrij in de trein.


De elektrische vouwfiets van BOHLT heeft namelijk een makkelijk vouwmechanisme. Binnen 6 seconden heb je de fiets al in- en uitgevouwen. Verstel het zadel en de handvatten en klap het frame in. Door deze ingeklapt mee te nemen, zit je fiets niet meer in de weg.

elektrische-vouwfiets-trein-02-copy

Wat is de beste vouwfiets voor in de trein?

De beste trein vouwfiets is, als je het aan ons vraagt, eentje die zo licht mogelijk is. Eenmaal ingeklapt moet je ‘m namelijk af en toe nog wel even ronddragen. We hebben momenteel 6 elektrische vouwfietsen in ons assortiment.


Hieronder vind je 3 van onze modellen die het minst wegen:

  • R140 (16,5 kg, 14 inch, zwart)
  • R160 (17,8 kg, 16 inch, zwart)
  • X160 (18,8 kg, 16 inch, , afneembare accu, extra transportwiel)

De modellen hebben respectievelijk een actieradius van 35, 40 of 50 km. De R140 heeft extra kleine banden van 14 inch: ideaal als je een elektrische vouwfiets van extra klein formaat zoekt. De overige 2 opgenoemde modellen hebben banden van 16 inch. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in het zwart, maar de X160 is echter ook nog te kopen in het oranje. Verder heeft de X160 een afneembare accu én een extra transportwiel. En dat is handig, want dan kan je de elektrische vouwfiets ingeklapt over het perron rollen. Sjouwen of tillen is niet meer nodig!

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: