Hoe de elektrische vouwfiets fietsen in je vrije tijd makkelijker maakt

Altijd snel en fris op je werk of je day-to-day business aankomen. Dat is het grote voordeel van het woon-werkverkeer aanpakken met de e-mobility van BOHLT, maar dat wist je natuurlijk al. Het nadeel? Elke dag nagenoeg dezelfde route fietsen zorgt er misschien voor dat je wat minder van de omgeving geniet dan je eigenlijk zou willen. Logisch, want ondertussen ben je in je hoofd waarschijnlijk ook al bezig met die belangrijke e-mail of meeting. Gelukkig ga je in je vrije tijd net zo makkelijk juist de onbekende kanten op met je e-bike. Zo kunnen mensen je ook eens écht zien genieten op je elektrische vouwfiets.

Benieuwd hoe je eropuit gaat met je elektrische vouwfiets in je vrije tijd? Hieronder lees je ‘t.

De elektrische vouwfiets, niet je standaard e-bike

Een e-bike of een elektrische fiets is over het algemeen superhandig, totdat je de fiets over langere afstanden moet vervoeren. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Dan kom je er al snel achter dat deze fietsen erg zwaar zijn. Hier hoef je met een elektrische vouwfiets gelukkig niet bij stil te staan. Niet alleen omdat een vouwfiets natuurlijk makkelijk in te klappen is, maar ook omdat de fiets aanzienlijk lichter is.

De elektrische vouwfiets is dus een stuk lichter dan een gewone e-bike. Maar vouwfietsen moet je vaker tillen en is een elektrische vouwfiets niet alsnog zwaarder dan een normale vouwfiets? Dat klopt, maar daar is over nagedacht. Alle compacte modellen van BOHLT beschikken over een klein wieltje, waardoor de fiets in ingeklapte staat makkelijk te rollen is. Daarnaast beschikt elke elektrische vouwfiets, behalve de R140 en de R160, over een afneembare accu. Stel, je moet de vouwfiets inklappen en optillen, dan steek je de accu gemakkelijk in je rugzak om zo wat gewicht te besparen.

Onze elektrische vouwfietsen hebben bovendien een achterwielmotor. Sommige elektrische fietsen of e-bikes komen de recreatieve fietser tegemoet met een voorwiel- of middenmotor. De achterwielmotor is – naast voor de woon-werkfietser – speciaal voor de sportieve fietser. Meer over dat voordeel en alle andere voordelen van een achterwielmotor lees je in ons blog: Middenmotor of achterwielmotor.

Het gemak telt ook in het weekend

Het ligt voor de hand, maar je zou het bijna vergeten! Ook in het weekend neem je natuurlijk je elektrische vouwfiets gemakkelijk mee in het ov of achter in de auto. Als je altijd al eens door de duinen of de Zuid-Limburgse heuvels hebt willen fietsen, dan is er nu niets meer wat je tegenhoudt. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken als je op flinke tegenwind in de duinen of een onverwacht kuitenbijtertje stuit. Jij neemt jouw elektrische vouwfiets overal mee naartoe. Jouw BOHLT-product brengt je moeiteloos naar de meest idyllische plekjes, terwijl je geniet van de buitenlucht.

Als je niet vergeet de afneembare accu even op te laden na je werkweek, dan kom je er de eerste uren spoedig mee vooruit. Toch vergeten je accu op te laden? Moet je dan je hele route omgooien, nog voordat je goed en wel begonnen bent aan die leuke fietstocht? Uiteraard niet. Je actieradius is geen statisch gegeven en met wat onderzoek op je smartphone kan je uitstippelen waar je een praktische en ontspannen pauze inlast.

Actieradius geen probleem

We schreven er al eerder over: hoe ga je nou handig om met je actieradius? Afgelopen winter vertelden we je ook al dat de lage temperaturen de actieradius beïnvloeden. Nu de zomer uit de startblokken geschoten is en je juist weer vaker plezierritjes wil maken, hoef je je daar in ieder geval niet druk om te maken. Standaard halen de verschillende BOHLT bikes tussen de 35 en 50 km en ga je maximaal 25 km/h. Met de lcd-display anticipeer je gemakkelijk wanneer het tijd is voor een stop en een verfrissend drankje of ijsje. De status van je accu is namelijk geen geheim voor jou.

Fietsoplaadpunten

Oké, maar wat als je nou méér dan 50 km wil fietsen? En hoezo anticiperen? Dat is geen probleem en de knagende gedachte ‘redt-mijn-accu-het-wel?’ is ook nog een verleden tijd. De website van Fietsoplaadpunten in combinatie met de lcd-display van BOHLT is namelijk een gouden uitkomst. De status van de accu vertelt je wanneer het een mooi moment kan zijn om een stop in te plannen. Deze website laat je – overzichtelijk op een kaart – zien waar de oplaadpunten bij jou in de buurt zich bevinden. Leuke bonus: soms staat zo’n fietsoplaadpunt toevallig bij een restaurant, hotel of cafetaria. Je kan dus gelijk een verkoelend drankje, een uitgebreide lunch of de supersnelle wifi meepakken.

De afneembare accu van je elektrische vouwfiets is volledig opgeladen in slechts 5 uur. Dus na 5 uur ben je set om nog eens de volledige afstand af te leggen, maar je kan ook bijvoorbeeld na 2,5 uur nog eens 25 km door het zonnetje rollen. In de tussentijd verken jij de omgeving of het dorpje, maak je een praatje met iemand of klap je als echte digital nomad even je laptop open en geniet je van een jaloersmakende, pittoreske werkplek!

De mooiste routes voor de elektrische vouwfiets

Misschien had je dit idee al veel langer en weet je bovenstaande eigenlijk allemaal wel, maar liep je elke keer weer tegen dezelfde vraag aan: ja, maar waar dan? Logisch dat je niet alle fietsroutes van Nederland in je hoofd hebt zitten. Gelukkig hoeft dat ook niet, want de ANWB heeft nu ook speciale e-bike-routes voor je uitgestippeld in de mooiste provinciale gebieden. Net iets langer, net iets mooier en net van iets meer gemakken voorzien dan de routes voor de normale fietser. De routes bieden jou letterlijk en figuurlijk een goed vertrekpunt om je avontuur te beginnen. Wil je helemaal niet afwijken van het ANWB-plan? Geen probleem, want ook de ANWB houdt bij deze routes rekening met oplaadpunten onderweg.

Een e-bike eindelijk moeiteloos mee op vakantie

Het is al eerder benoemd: het gehannes met een e-bike als je er niet mee fietst, maar ‘m juist mee wil nemen. E-bikes zijn over het algemeen ontzettend zwaar en niet bijzonder flexibel. Dit wordt vooral een probleem als je eens in het buitenland of aan de andere kant van Nederland een tochtje wil maken, want dan moet je ‘m op een fietsendrager zien te krijgen. Dit kan een erg vervelende klus zijn. Wat het helemaal vervelend maakt is dat je juist die e-bike hebt genomen, zodat je ook eens in een wat uitdagendere omgeving kon gaan fietsen. Bijvoorbeeld over de dijken, door de duinen of in de heuvels.

Extra beweging is mooi meegenomen

Balans is vaak het toverwoord voor Nederlanders. Alleen met alle dingen die dagelijks – verwacht of onverwacht – op je bord komen, is het soms lastig om dagelijks voldoende beweging te krijgen. Zelfs in het weekend of tijdens vakanties kan het een uitdaging blijven. En dat terwijl we nu weten dat voldoende beweging niet alleen fysieke voordelen heeft, maar het ook uitermate bevorderlijk voor je mentale gesteldheid is. Er zijn natuurlijk meer manieren om fysiek en mentaal fit te blijven, maar één ding durven we wel te stellen: diëten… Daar doe je niemand écht een plezier mee. De E-mobility van BOHLT brengt de weegschaal van ‘moetjes en magjes’ misschien weer wat beter in balans. Diëten hoeft in ieder geval geen noodzakelijkheid meer te zijn. De elektrische vouwfiets is een product dat je met liefde gebruikt, want het fietsen is comfortabel en voelt erg natuurlijk (door de achterwielmotor). Deze fiets pak je eerder, vaker en brengt je verder. Je zult zien: die extra kilometers komen vanzelf! Benieuwd wat al die extra beweging voor je fysieke gesteldheid kan betekenen? Lees hier nog eens hoe je makkelijk calorieën verbrandt met een tochtje op jouw elektrische vouwfiets.