Elektrische vouwfiets voor woon-werkverkeer: Wat zijn de voordelen?

Reis jij elke dag naar je werk? Dan wil je uiteraard dat de rit zo comfortabel en snel mogelijk gaat. Want des te sneller je reis is, des te meer vrije tijd je over houdt. Een elektrische vouwfiets kan een hele goed uitkomst zijn wanneer je sneller op je werk wilt zijn. Je hoort dan ook steeds vaker dat forenzen kiezen voor een elektrische vouwfiets. Lees hieronder alle voordelen om een elektrische vouwfiets voor woon-werkverkeer te gebruiken.

Je wint tijd met een elektrische vouwfiets

Een groot voordeel van reizen met een elektrische vouwfiets is dat je een stuk sneller bent. Is je werk net te ver weg om te lopen of te fietsen? Dan pak je nu misschien de bus of de trein. Met een elektrische vouwfiets ben je waarschijnlijk een stuk sneller op je eindbestemming. Je beweegt namelijk soepel door het verkeer. De maximale snelheid is 25 km/h. Deze snelheid bereik je al snel, je hoeft hier niet eens hard voor mee te trappen. Op een fiets ben je ook veel flexibeler dan wanneer je met het openbaar vervoer reist. Je hoeft nu niet eerst naar het station of de bushalte te reizen en je bent niet meer afhankelijk van de vertrektijden. Je stapt direct op de fiets vanaf huis, waarmee je veel tijd kan winnen.

Voordelen Elektrische vouwfiets 1

Combinatie van elektrische vouwfiets en het openbaar vervoer

Is je werk toch te ver om met de elektrische vouwfiets te bereiken? Dan raden we aan om de elektrische vouwfiets met het openbaar vervoer te combineren. Het grote voordeel van een elektrische vouwfiets is dat je deze gratis mee mag nemen in de bus, trein en metro. Dit geldt wel alleen wanneer de fiets is ingeklapt. Moet je na je trein- of busreis nog een stukje overbruggen om op je werk te komen? Dan is het al helemaal ideaal om met een elektrische vouwfiets te reizen. Je fietst dan vanuit huis snel naar het station, je klapt de fiets in en neem hem mee in de trein. Bij aankomst op het eindstation klap je de fiets weer uit en fiets je met een goed tempo naar je werk toe. Op deze manier gaat je reis een stuk sneller dan wanneer je op een gewone fiets van- en naar het station toe fietst of dit stuk moet lopen. Je hebt nu geen last van het stallen van je fiets in een drukke fietsenstalling. Wanneer je normaliter nog moet overstappen om het eerste of het laatste stuk te reizen naar je eindbestemming kan je al helemaal veel tijd winnen om met een elektrische vouwfiets te reizen. Je hoeft dan niet meer te wachten op de aansluiting van de bus of metro.

Combineer je autoreis met de elektrische vouwfiets

Reis je nooit met het openbaar vervoer omdat je een eigen auto hebt? Dan kan een elektrische vouwfiets óók nog veel voordelen hebben. Een compacte elektrische vouwfiets kan tot een klein formaat opgevouwen worden. Hierdoor past hij in elke auto. Zelfs als je een kleine auto hebt past een ingeklapte elektrische vouwfiets er zeker in! Reis je elke dag naar je werk met de auto en sta je vaak in de file voordat je een de stad in rijdt? Dan hebben wij een goede oplossing voor jou! Ga eerder van de snelweg af en parkeer op een P+R parkeerplaats, of een andere plek waar je gratis kan parkeren. Je klapt de elektrische vouwfiets uit en fietst het laatste stuk naar je werk. Doordat je gemakkelijk 25 km/h fietst ben je er razendsnel! Op deze manier reizen gaat vaak een stuk sneller dan wanneer je lang in de file moet staan.

Voordelen Elektrische vouwfiets 2

Een elektrische vouwfiets is goed voor je gezondheid

Dat fietsen gezond voor je is weet je vast al. Veel Nederlanders hebben een zittend beroep, waardoor je niet heel veel beweging krijgt. Het is dan juist belangrijk om elke dag te fietsen. Zoals eerder benoemt kan het voorkomen dat je werk te ver weg is om te fietsen. Met een elektrische vouwfiets kan je in een kortere tijd een veel grotere afstand afleggen dan op een gewone fiets. Ligt je werk bijvoorbeeld tussen de 10 en 20 kilometer van je huis af? Dan vind je dit misschien te ver om op een gewone fiets te bereiken. Met een elektrische vouwfiets is het echter veel sneller en gemakkelijker te bereiken! Ook wanneer je normaal met het openbaar vervoer reist krijg je meer beweging wanneer je met een elektrische vouwfiets van en naar het station fietst.

Je zult nu vast wel denken: maar ik ben toch nóg gezonder bezig als ik op een reguliere (vouw)fiets naar mijn werk reis? Ja dit klopt zeker. Een elektrische vouwfiets biedt trapondersteuning, waardoor je zelf minder hard hoeft te trappen én harder fietst. Je krijgt dus meer beweging wanneer je op een normale fiets rijdt. Toch hebben veel elektrische fiets-eigenaren aangegeven dat ze vaker en langer fietsen sinds ze een elektrische fiets bezitten. Als de trapondersteuning voor jou het extra zetje in je rug is om váker de fiets te pakken, dan krijg je meer beweging dan zonder een elektrische vouwfiets! Ben je benieuwd naar hoeveel calorieën je verbrand op een elektrische vouwfiets? Lees dan onze blog “Elektrisch fietsen: zoveel calorieën verbrand je“.

Naast dat beweging goed is voor je gezondheid brengt een elektrische vouwfiets nog meer gezondheidsvoordelen met zich mee. Gemiddeld spenderen Nederlanders 90% van de tijd binnenshuis. Zoals je wellicht al wel weet maakt daglicht het geluk hormoon serotonine aan. Daarnaast zorgt frisse lucht voor een betere werking van je hersenen. Het is dus belangrijk om vaker en langer buiten te zijn. Wanneer je een elektrische vouwfiets gaat gebruiken in plaats van de auto, bus, trein of metro spendeer je veel meer tijd in de buitenlucht. Een win-win situatie dus!

Veelgestelde vragen over de voordelen van een elektrische vouwfiets

Een elektrische vouwfiets is erg handig wanneer je een forens bent. De vouwfiets mag gratis mee in het openbaar vervoer. Daarnaast zorgt de elektrische motor voor extra snelheid en comfort.

Twijfel je tussen een vouwfiets en een elektrische vouwfiets? Dan raden we je aan om eens een elektrische vouwfiets te proberen. De elektrische motor biedt trapondersteuning, waardoor je zonder enige moeite wel 25 km/h fietst!

Jazeker! Het is belangrijk om elke dag voldoende beweging te krijgen. Veel elektrische fiets eigenaren zeggen dat ze vaker én langer fietsen sinds ze een elektrische fiets hebben. De drempel om de fiets te pakken is een stuk lager, waardoor je uiteindelijk meer gaat bewegen.