Elektrische steps

De elektrische steps van BOHLT zijn modern, gebruiksvriendelijk en duurzaam. Aanzetten en wegrijden, dat is het idee!

Bohlt-elektrische-step-1
Ben je op zoek naar een opvouwbare elektrische step, die makkelijk op te bergen is? De BOHLT eKick-modellen zijn perfect om te gebruiken voor kort woon-werkverkeer.

Al onze elektrische steps zijn al voorgemonteerd. Dit scheelt je onnodig veel moeite met een onbegrijpelijke handleiding of een ingewikkelde montage. Daarnaast is het door het eenvoudige vouwmechanisme mogelijk de step snel klaar te maken voor vervoer.

De elektrische vouwfietsen van BOHLT hebben een robuust en stoer design en zorgen voor een duwtje in de rug, waardoor jij comfortabel van A naar B kunt reizen.

Al onze e-bikes zijn al voorgemonteerd, zodat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan een ingewikkelde montage. Daarnaast is het, door het eenvoudige vouwmechanisme, mogelijk om het stuur, het frame en de pedalen eenvoudig samen te vouwen.

Bekijk onze
E-steps

Onze elektrische steps brengen je overal naartoe. Bekijk snel alle modellen!

De BOHLT eKick 9 AIR is een toegankelijke elektrische step met 8.5 inch wielen. Door het lichte gewicht is deze step ideaal om overal mee naartoe te nemen.

Enkele specificaties van de BOHLT eKick 9 AIR:

 • Actieradius: 20 – 30 kilometer
 • Inklapbaar: Ja
 • Wielgrootte: 21,6 cm (8.5”)
 • Gewicht: 12,5 kg

De BOHLT eKick 9 PRO is de grotere broer van de eKick 9 AIR. Een stoere e-step, ideaal voor kort woon-werkverkeer. De treeplank met rubberen afwerking zorgt voor extra grip.

Enkele specificaties van de BOHLT eKick 9 PRO:

 • Actieradius: 25 – 35 kilometer
 • Inklapbaar: Ja
 • Wielgrootte: 21,6 cm (8.5”)
 • Gewicht: 15,4 kg

De BOHLT eKick 10 AIR is een stevige en robuuste elektrische step. Door de grotere luchtbanden en voorvering is deze step uiterst comfortabel op de weg.

Enkele specificaties van de BOHLT eKick 10 AIR:

 • Actieradius: 30 – 40 kilometer
 • Inklapbaar: Ja
 • Wielgrootte: 25,4 cm (10”)
 • Gewicht: 14,5 kg

De BOHLT eKick 10 PRO is de grotere broer van de eKick 10 AIR. Door de grotere wielen en grote actieradius van deze e-step kom je gemakkelijk op elke bestemming.

Enkele specificaties van de BOHLT eKick 10 PRO:

 • Actieradius: 40 – 55 kilometer
 • Inklapbaar: Ja
 • Wielgrootte: 25,4 cm (10”)
 • Gewicht: 18,8 kg

De BOHLT eKick TD9 is een e-step met lekproof honeycomb-banden. De treeplank met griptape-afwerking geeft je extra grip. Ideaal voor de korte ritten in de buurt.

Enkele specificaties van de BOHLT eKick TD9:

 • Actieradius: 10 – 25 kilometer
 • Inklapbaar: Ja
 • Wielgrootte: 21,6 cm (8.5”)
 • Gewicht: 18 kg

De BOHLT eKick TD10 biedt je extra grip op de weg en heeft lekproof banden. Deze e-step laad je snel op en is perfect voor recreatieve ritjes.

Enkele specificaties van de BOHLT eKick TD10:

 • Actieradius: 10 – 25 kilometer
 • Inklapbaar: Ja
 • Wielgrootte: 25 cm (10”)
 • Gewicht: 20 kg

Benieuwd naar onze
elektrische vouwfietsen?

Veelgestelde vragen over de
elektrische steps

De elektrische steps van BOHLT zijn op dit moment niet goedgekeurd voor de openbare weg. Je mag hier dus niet mee op de stoep, fietspad of autoweg mee rijden. Je mag de elektrische step wel gebruiken op je eigen terrein. Lees in deze blog de regelgeving omtrent de elektrische step.

BOHLT maakt gebruik van hoge kwaliteit accu’s. In onze elektrische steps vind je een accu van LG of Samsung. Belangrijk is dat je een elektrische step met volle accu niet lang ongebruikt moet laten staan. Heb je gereden en weet je dat je langer dan een maand niet gaat rijden? Zet hem dan weg met ongeveer 30% voltage (2-3) streepjes op het display.

De elektrische steps van BOHLT halen een snelheid van 25 kilometer per uur. De snelheid die je kan behalen is naast de accu ook afhankelijk van je eigen gewicht, de weersomstandigheden (zoals de wind) en de ondergrond.

De prijs van een elektrische step kan erg variëren. Bij BOHLT koop je een elektrische step voor minimaal € 549,- en maximaal € 799,-. De prijs is afhankelijk van factoren als de accukwaliteit, wielgrootte en gewicht.

Hoelang een elektrische step moet opladen is afhankelijk per step. De oplaadtijd van de elektrische steps van BOHLT varieert tussen de 5 en 8 uur om 100% opgeladen te zijn.

Veelgestelde vragen over onze elektrische steps

De steps van BOHLT zijn op dit moment niet goedgekeurd voor de openbare weg. Je mag hier dus niet mee op de stoep, fietspad of autoweg mee rijden. Je mag de stepjes wel gebruiken op je eigen terrein.
BOHLT maakt gebruik van hoge kwaliteit accu’s. In onze steps vind je een accu terug van LG of Samsung. Belangrijk is dat je een step met volle accu geen dagen moet weg zetten. Heb je gereden en weetje dat je een maand of meerdere maanden niet gaat rijden, zet hem dan weg met ongeveer 30% voltage (2-3) streepjes op het display.
De stepjes behalen een snelheid tussen de 20 & 25 kilometer per uur. Dit is afhankelijk van de omstandigheden waaronder je de step gebruikt. Zowel je eigengewicht, ondergrond en de weersomstandigheden hebben hier invloed op.

Bekijk ook onze:

Elektrische vouwfietsen

Wat is een elektrische step?

Een elektrische step is een step die wordt aangedreven door een elektrische motor. Op een elektrische step hoef je niet meer continu met je been aan de grond af te zetten om vooruit te komen. Je moet één of twee keer afzetten en vervolgens ga je vooruit door de elektrische motor. Een elektrische step wordt ook wel e-step genoemd, hierin is de ‘e’ een afkorting voor ‘elektrisch’. Je beweegt je al staande voort en je staat hierbij op een treeplank.

Je gaat op de step staan en door een snelheidsstand in te schakelen rijd je vanzelf weg, zonder enige inspanning! Een elektrische step is een ideaal vervoersmiddel om korte afstanden mee af te leggen. Met de e-step ben je erg flexibel en wendbaar en hierdoor reis je snel naar je bestemming. Met onze elektrische steps voor volwassenen kan je een afstand afleggen van tussen de 10 en 55 kilometer. De BOHLT eKick 10 PRO brengt je zelfs tussen de 40 en 55 kilometer van en naar huis. Ben je op zoek naar een elektrisch vervoermiddel voor de korte ritjes bij jou in de buurt? De nieuwe BOHLT eKick TD9 heeft een actieradius van 10 tot 25 kilometer en met de stoere BOHLT eKick TD10 leg je een afstand af van 15 – 25 km. De elektrische steps van BOHLT zijn inklapbaar en makkelijk mee te nemen.

Wil je liever een elektrisch vervoersmiddel met zadel? Bekijk dan ook het volledige assortiment van elektrische vouwfietsen. Je hebt de keuze uit 6 verschillende e-vouwfietsen.

Elektrische step kopen

Ben je van plan om een elektrische step te kopen? Bedenk dan dat er een paar onderwerpen zijn waar je op kunt letten. Ten eerste is het belangrijk om na te denken wanneer en voor welke afstanden je de elektrische step wilt gaan gebruiken. Elke elektrische step heeft een andere actieradius. De actieradius is de afstand die de step kan afleggen op de accu.

Ben je van plan om de step maar voor korte of medium lange afstanden te gebruiken? Dan kan de BOHLT eKick TD9, BOHLT eKick TD10BOHLT eKick 9 AIR of de BOHLT eKick 9 PRO de perfecte step voor jou zijn. Wil je juist langere afstanden kunnen steppen? Bekijk dan de BOHLT eKick 10 AIR of de BOHLT eKick 10 PRO. Naast de actieradius is het ook verstandig om te kijken naar het gewicht van de step. Als je de step vaak moet dragen is het aan te raden om een lichte elektrische step te kopen. Als je de step nauwelijks hoeft te dragen is dit onderwerp minder van belang.

Als je een elektrische step gaat kopen is het ook aan te raden om te kijken naar de wielgrootte. Wij hebben elektrische steps met 8.5 inch en 10 inch wielen. Ben je op zoek naar een elektrische step met grote wielen? Ga dan voor de 10 AIR of 10 PRO: deze hebben namelijk wielen van 10 inch. Het voordeel van steps met grote wielen is dat dit meer stabiliteit geeft tijdens het steppen. De nieuwste modellen eKick TD9 en de eKick TD10 hebben geribbelde honeycomb-banden. Deze zijn snel te herkennen, want de banden doen je al snel denken aan een honingraat. Honeycomb-banden zijn gemaakt van rubber en bieden je een betere demping dan massieve banden. Ook wegen ze minder dan massieve banden aangezien er minder rubber wordt gebruikt om de banden te maken. Het voordeel van een e-step met kleine wielen is dat de step compact is als deze opgevouwen is.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een elektrische step? Lees dan onze blog ‘Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische step‘ of neem contact met ons op.

BOHLT is dé elektrische step winkel

Weet je al zeker dat je een elektrische step wilt kopen? Dan is BOHLT de elektrische step winkel voor jou. Bij BOHL verkopen we namelijk stevige, veilige en stoere elektrische steps. De elektrische steps van BOHLT zijn gekenmerkt door een stoer design. Bij ons mag je altijd een elektrische step eerst uitproberen voordat je hem koopt. Kijk op onze winkelpagina waar je een gratis proefrit kan maken op een elektrische step. Ook is BOHLT de online elektrische step winkel. Je kan bij ons eenvoudig en snel een elektrische step online kopen. Ben je benieuwd naar de prijs van een elektrische step? Klik op deze productpagina dan op iedere e-step om de modellen te vergelijken. Op elke pagina van de betreffende elektrische step vind je de prijs. Onze goedkoopste opvouwbare elektrische step voor volwassenen is de BOHLT eKick TD9.