Elektrische plooifiets

Snel van A naar B op een milieuvriendelijke wijze? Koop een elektrische plooifiets. Een snel, handig en duurzaam vervoersmiddel!

Elektrische-vouwfiets-Bohlt-9-scaled

Wil jij een elektrische plooifiets kopen? Probeer hem eerst!

Elektrische plooifiets

 

Vrijblijvend onze beste elektrische plooifiets(en) testen? Dat kan!

Wat is een elektrische plooifiets?

Een elektrische plooifiets is een ander woord voor een elektrische vouwfiets. Het woord ‘plooifiets’ wordt vooral in Vlaanderen veel gebruikt. Een elektrische plooifiets heeft veel voordelen. Ten eerste ben je namelijk erg snel op je eindbestemming. Alle elektrische plooifietsen van BOHLT gaan maximaal 25 km/h. Door de elektrische motor krijg je trapondersteuning, waardoor je zelf niet veel kracht meer hoeft te zetten op de pedalen. Je rijdt dus in no time naar je eindbestemming. Wil je genieten van een mooie natuur fietstocht? Dan kan je door de verschillende snelheidsstanden zelf bepalen hoe snel je rijdt. Daarnaast kan je de plooifiets opvouwen en gemakkelijk meenemen (bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of in je camper). Een plooifiets is vooral populair onder forenzen die dagelijks de bus of trein gebruiken en het laatste stuk fietsen. Uitermate geschikt voor als het zonnetje doorbreekt, maar met deze tips kom je ook in de winter beslagen ten ijs.

Eenmaal op bestemming aangekomen vouw je de e-vouwfiets binnen 5 seconden in en ruim je hem op. De fiets heeft weinig ruimte nodig en past dus in iedere kamer of op ieder kantoor.

Elektrische plooifiets BOHLT 1

Hoe werkt een elektrische plooifiets?

Een elektrische plooifiets werkt op een accu. Deze accu kan als hij volledig opgeladen is tot wel 50 kilometer reiken! Wanneer je begint met trappen geeft de accu je trapondersteuning. Ga je een lang stuk fietsen en verbruik je de accu helemaal? Geen probleem! De accu van BOHLT laadt binnen 4 uur weer volledig op en is dan weer klaar voor gebruik. Daarnaast kan je op een elektrische plooifiets ook ‘normaal’ fietsen als de accu leeg is, je komt dus altijd aan op je eindbestemming. Fiets je de accu helemaal leeg overdag? Leg hem dan ’s nachts aan de oplader en je bent ’s ochtends weer klaar voor vertrek! Denk wel, de accu helemaal leeg rijden is misschien niet het meest verstandig voor de levensduur van de accu. Lees onze blog over hoe je het beste je elektrische plooifiets kan onderhouden. Zo zorg jij ervoor dat je plooifiets zo lang mogelijk mee gaat.

Wanneer je de fiets niet gebruikt vouw je hem gemakkelijk op en zet je hem uit het zicht. Dit is erg handig als je de fiets binnen wilt stallen en je hebt maar een kleine schuur of berging. Een opgevouwen plooifiets neem je ook gemakkelijk mee op vakantie. De plooifiets kan je gemakkelijk meenemen in je caravan, camper of kofferbak van je auto. Heb je geen ruimte binnen om de fiets neer te zetten? Je kan de fiets ook buiten stallen. Er is namelijk een hele kleine kans dat een plooifiets gestolen wordt, omdat het erg lastig is om een plooifiets die op slot staat te stelen en dieven weten dit ook. Maak je plooifiets in dit geval wel goed vast aan een paal!

Waarom een elektrische plooifiets?

Een elektrische plooifiets is niet alleen handig omdat hij elektrisch is, maar óók omdat je hem op kan vouwen. Het vouwen is een handigheidje dat je zó onder de knie hebt. Zodra je weet hoe dit werkt is je plooifiets binnen enkele seconden ingeklapt. Het grootste voordeel van een elektrische plooifiets is dat je vrijwel geen moeite hoeft te doen om een grote afstand af te leggen. En dat op een duurzame manier! Een elektrische plooifiets is daarom een uiterst goed alternatief voor met de auto of scooter reizen.

De plooifietsen van BOHLT zijn ontworpen met een stoere uitstraling. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze fietsen:

BOHLT X160

De BOHLT X160 is een sportieve elektrische plooifiets en is beschikbaar in het zwart en in het oranje. Je klapt de X160 eenvoudig in en kan een afstand van 50 km op de accu afleggen. Deze uitvoering kost €1399. Bekijk hier de BOHLT X160.

BOHLT R140

De BOHLT R140 is de kleinste plooifiets in ons assortiment. Deze fiets heeft 14 inch wielen en door het lichte gewicht is dit een ideale fiets om mee te nemen in het openbaar vervoer. De R140 heeft een verkoopprijs van €899. Bekijk hier de BOHLT R140.

BOHLT R160

De BOHLT R160 is een gebruiksvriendelijke plooifiets met 16 inch wielen. Met de R160 kan je een afstand van zo’n 40 km afleggen op de accu . Deze elektrische plooifiets weegt 17,8 kg. De BOHLT R160 kost € 1099. Bekijk de BOHLT R160.

BOHLT R200

De BOHLT R200 is een comfortabele elektrische plooifiets. Door de 20 inch wielen is deze fiets een slag groter dan onze andere fietsen. Deze fiets heeft aan actieradius van 45 kilometer. De BOHLT R200 kost €1399. Bekijk hier de BOHLT R200.

Vrijblijvend een proefrit maken?

Wil je een elektrische plooifiets van BOHLT kopen? Wij bieden de mogelijkheid om onze elektrische plooifiets(en) eerst vrijblijvend uit te proberen. Vraag eenvoudig een proefrit aan en ervaar een echte BOHLT.