BOHLT-oranje-elektrische-vouwfiets-vakantie

Een elektrische vouwfiets meenemen op vakantie

Waar opvouwbare e-bikes zo’n 10 jaar geleden vooral werden gebruikt voor woon-werkverkeer of fietstochten naar de stad, zie je dat Nederlanders hun elektrische vouwfiets steeds vaker meenemen op vakantie. Ga je naar Texel, de Ardennen of misschien richting de Middellandse Zee? Een elektrische vouwfiets maakt jouw (fiets)vakantie net wat comfortabeler. Ontdek de vele voordelen van het hebben van een elektrische vouwfiets, ook als je op reis gaat. En niet geheel onbelangrijk: zorg ervoor dat je goed voorbereid bent als je op reis gaat. Jouw zomervakantie kan dan niet meer stuk!

Op vakantie met een opvouwbare e-bike: de voordelen

In Nederland neemt het elektrisch fietsen snel een vogelvlucht. In 2021 werden er namelijk al meer elektrische fietsen verkocht dan ‘gewone’ stadsfietsen. Maar liefst 52% van de nieuw verkochte fietsen waren namelijk e-bikes. Dat is niet heel verwonderlijk als je beseft dat Nederlanders echte fietsers in hart en nieren zijn. Dat niet alleen: Nederlanders zijn ook vakantiegangers die ook graag overal beschikking hebben tot een fiets. En dus gaat de e-bike ook steeds vaker mee naar de vakantiebestemming. Want zeg nou zelf: waarom zou je een elektrische vouwfiets thuislaten als je ‘m ook mee kan nemen naar het buitenland? Het biedt namelijk tal van voordelen, ook tijdens je vakantie.

Uitklappen en rijden maar

De meest voor de hand liggende redenen om een elektrische vouwfiets te nemen op reis: de fiets is makkelijk uit te klappen en is meteen klaar voor gebruik. Wil je je elektrische e-bike weer inklappen? Dan is dat ook zo voor elkaar dankzij het gemakkelijke vouwmechanisme. Bij de elektrische vouwfietsen van BOHLT vouw je het stuur, het frame en de pedalen eenvoudig samen.

Een ritje maken naar het strand, toeristische bestemmingen of de lokale supermarkt? Dat wordt je wel heel makkelijk gemaakt als je je eigen vervoersmiddel hebt. Geen gedoe met wachten op je trein of bus op je vakantiebestemming, maar meteen wegrijden op je eigen BOHLT. Jij komt razendsnel aan op je bestemming. Uitvouwen, aanzetten en wegrijden, dat is het idee!

Je bespaart ruimte

Dankzij de afmeting van een elektrische vouwfiets bespaar je veel ruimte. Een compacte vouwfiets biedt uitkomst als je gaat kamperen, een stedentrip maakt of op vakantie gaat. Vanwege het kleine formaat past de opvouwbare e-fiets zonder moeite in je kofferbak, camper of bus.

Maar ook als je reist met het openbaar vervoer, dan reist je e-bike gratis met je mee én zit het nooit meer in de weg. Reizen tijdens de spits wordt een tikkeltje fijner. Je houdt zo zeeën van ruimte over in de trein, bus, op de ferry of zelfs boot. Maar dat niet alleen. Als je elektrische vouwfiets met gemak in de kofferbak past, dan hoef je ook niet meer in de weer gaan met een fietsendrager voor je auto.

Lichtgewicht

Een elektrische vouwfiets is licht van gewicht en reist dus gemakkelijk overal met je mee. Op vakantie wil je natuurlijk zo min mogelijk bagage met je meenemen. En áls je dan wat meeneemt voor op reis, dan is het fijn als het zo min mogelijk weegt. De elektrische vouwfietsen van BOHLT hebben allemaal een lichtgewicht aluminium frame, met uitzondering van de BOHLT X160: die voorzien is van een magnesium frame. Het fietsframe oogt in de eerste instantie wat zwaar, maar het is verrassend licht als je de fiets optilt. Magnesium en aluminium zijn vele malen lichter dan staal en daarom verkiezen (sportieve) fietsers steeds vaker bewust voor een e-bike die wat lichter is. Wissel op vakantie af tussen fietsen, autorijden en wandelen. Een elektrische vouwfiets meenemen op vakantie biedt meer mogelijkheden!

Een elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto. Dankzij het gewicht is het goed draagbaar en neem je ‘m zo mee met het openbaar vervoer. Neem ‘m ingeklapt mee de trein in en fiets de laatste paar kilometers zorgeloos verder. Geen gedoe met het vinden van een parkeerplek, in de file staan en niet geheel onbelangrijk: je hoeft geen parkeerkosten meer te betalen. Een opvouwbare e-bike voor onderweg maakt je leven niet alleen makkelijk, maar het is ook nog duurzaam en bespaart je op de lange termijn dus ook geld.

Altijd een duwtje in de rug

Met een elektrische vouwfiets heb je trapondersteuning. Door de motor word je dus ondersteund bij het trappen en krijg je een duwtje in de rug. Maak je een fietsvakantie in Italiaanse heuvelgebieden of bij je kampeerplaats aan de Spaanse zuidkust, dan ben je aangewezen op een krachtige elektrische fiets. Of je nu wind tegen hebt of een heuvelgebied in Portugal moet trotseren: het fietsen gaat je altijd gemakkelijk af met een elektrisch aangedreven fiets.

Op je vakantiebestemming kan je natuurlijk wel een normale stadsfiets huren. Nederland is een vlak land, maar veel andere landen hebben meer hoogteverschillen en minder goed geasfalteerde wegen. Met de instelbare trapondersteuning van de elektrische vouwfiets is geen berg jou te zwaar en maak je snel kilometers op je e-fiets; of je nu over verharde of onverharde wegen rijdt. Elektrisch fietsen maakt het fietsen leuk. En als je fietsen leuk vindt, dan ga je automatisch wat meer kilometers rijden. Zo zie je nog eens wat op je vakantieadres en kom je niet bezweet aan op je vakantiestemming. Minder moeite, meer genieten. De ultieme win-winsituatie!
BOHLT-zwarte-elektrische-vouwfiets-koppel

Voorbereid op vakantie met je elektrische vouwfiets: 4 tips

“Een goede voorbereiding is het halve werk” wordt vaak gezegd en dat is ook zo het geval wanneer je met een elektrische vouwfiets op vakantie gaat. Met deze onderstaande tips zorg je ervoor dat je voorbereid op reis gaat met je opvouwbare e-bike.

1. Controleer de bandenspanning
Een klapband op vakantie; daar zit niemand op te wachten. Vergeet voor de reis daarom niet om je bandenspanning te controleren. Afhankelijk van de ondergrond waarop je wil fietsen, kan het nodig zijn om wat lucht bij te pompen of juist de band wat leeg te laten lopen. Onverharde wegen vragen immers om een andere bandenspanning dan verharde wegen.

Zo zorg je ervoor dat je banden minder hard slijten, maar ook zorg je er dan voor dat je meer haalt uit het aantal kilometers dat je kan rijden met je accu. Benieuwd hoe je het maximale haalt uit de levensduur van je accu? Lees dan ook eens ons blogartikel ‘Vergroot je actieradius: 8 tips’.

2. Zoek naar oplaadpunten
Kom niet voor onaangename verrassingen te staan en laad je accu van tevoren op. Als je eenmaal op je vakantieadres bent, dan is het ook handig om te weten waar je stopcontacten kan vinden om je e-bike op te laden. Bij het hotel of bij je kampeeradres is dat vaak mogelijk, maar als je veel onderweg bent, dan zou je af en toe een pitstop kunnen maken bij horecagelegenheden. Tijdens het opladen geniet je rustig van wat eten en drinken. Nadat je e-bike en jij zijn opgeladen, vervolg je de fietsrit dan weer met een volle accu. Ga je naar het buitenland? Vergeet dan niet om bij twijfel je reisstekker of wereldstekker mee te nemen. Dan weet je zeker dat je de accu overal kan opladen, ongeacht het type stopcontact.

Wil je weten waar je oplaadpunten in Nederland vindt voor je elektrische fiets? Bekijk dan eens de website van fietsoplaadpunten of gebruik hiervoor deze handige apps:
Fietsen 123
Oplaadpunten
De Cycling Route Planner is verder ook een handige website die jou helpt bij het uitstippelen van je fietsroute. Dat is weer één zorg minder tijdens je fietsvakantie! Wil je meer weten over fietsnavigatie-apps? Lees dan onze blog ‘Elektrisch fietsen: de beste fietsnavigatie‘ en bekijk welke apps wij jou verder aanraden!

Het is verder niet alleen goed om te weten waar je oplaadpunten vindt, maar ook slim om van tevoren te bedenken wanneer je je elektrische vouwfiets moet opladen. Wil je een fietstocht van 40 kilometer door de Ardennen maken? Dan is het verstandig om tijdig je accu op te laden, zeker als je van plan bent om flink wat kilometers te maken. Het aantal kilometers dat je kan maken is onder andere afhankelijk van de snelheidsstand, maar ook bergen en heuvels hebben invloed op de actieradius van je elektrische vouwfiets.

3. Maak je fiets schoon
Het klinkt misschien logisch, maar toch wordt het geregeld over het hoofd gezien: het wassen van de elektrische vouwfiets. Door de open ketting van de elektrische vouwfietsen van BOHLT is het goed om regelmatig onderhoud te plegen. Je wilt vuil, zand en ander straatvuil natuurlijk weghouden van je kettingkast. Ga met een sopje over je fiets heen of breng eventueel een bezoek aan de fietsenwinkel voor een kleine controle-/servicebeurt.

Wil je meer weten over hoe je je elektrische vouwfiets zelf schoon kan houden? Lees dan onze blog ‘Hoe onderhoud ik mijn elektrische vouwfiets?’ Zo heb je ook op je vakantiebestemming nog meer plezier van je fiets.

4. Voorkom zadelpijn en wen eerst aan het zadel
Voordat je fanatiek gebruikgemaakt van de elektrische vouwfiets is het een goed idee om eerst rustig te wennen aan het zadel. Niets is meer vervelend dan het hebben van zadelpijn. Als je op reis bent, dan wil je je fiets uitvouwen en op comfortabele wijze van A naar B rijden. Zadelpijn belemmert dit en draagt niet bij aan het vakantieplezier. Zorg ervoor dat je, voordat je op reis gaat, dus al een paar rondjes hebt gereden. Test het rijgedrag en maak korte, maar ook wat langere fietstochten om te wennen aan de fiets. Pak bijvoorbeeld je elektrische vouwfiets voor een ritje naar de lokale bakker, rijd over diverse bruggen en heuvels en gebruik de e-fiets voor woon-werkverkeer. Benieuwd naar hoe een elektrische vouwfiets jou kan ondersteunen bij woon-werkverkeer? Lees dan onze blog ‘Elektrische vouwfiets voor woon-werkverkeer: Wat zijn de voordelen?

Veelgestelde vragen over een elektrische vouwfiets mee op vakantie nemen

Wat de beste elektrische vouwfiets voor jou is, is persoonlijk en afhankelijk van wat jouw wensen zijn. De mate van gewenste trapondersteuning, maar ook het doel waarvoor je de fiets wil gebruiken hebben hier invloed op. Bij BOHLT hebben we 6 verschillende elektrische vouwfietsen in het assortiment. De BOHLT R140 is met een gewicht van slechts 16,5 kg de lichtste vouwfiets in ons assortiment. De BOHLT Fattwenty heeft fat tires en is dus ook prima geschikt voor gebruik op onverharde wegen.

Houd je elektrische vouwfiets schoon, zorg voor goed onderhoud van de accu en controleer tijdig je banden, ketting en remblokken. In onze blog ‘Hoe onderhoud ik mijn elektrische vouwfiets?’ hebben we voor je op een rijtje gezet wat je allemaal zelf kan doen om je elektrische vouwfiets te onderhouden.