E-vouwfiets

Aanzetten en wegrijden, dat is het idee!
De e-vouwfietsen van BOHLT zijn modern, gebruiksvriendelijk en duurzaam.

Elektrische-vouwfiets-Bohlt-9-scaled

Vrijblijvend onze e-vouwfiets testen? Dat kan!

E-vouwfiets

 

Vrijblijvend onze e-vouwfiets(en) testen? Dat kan!

Wat is een e-vouwfiets?

E-vouwfiets is de afkorting voor een elektrische vouwfiets. Hierbij staat de ‘e’ in e-vouwfiets voor ‘elektrisch’. Een e-vouwfiets is een inklapbare fiets met een elektromotor. De elektromotor (middenmotor) geeft je ondersteuning bij het trappen, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren. De elektrische vouwfietsen van BOHLT zijn in drie delen in te klappen, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn.

De BOHLT X160 heeft zelfs een extra klein wieltje waarmee je de fiets gemakkelijk ingeklapt mee kan rollen. Over het algemeen zijn e-vouwfietsen kleiner dan normale fietsen. Het frame, het stuur en de wielen zijn vaak een paar slagen kleiner dan een reguliere fiets. Hierdoor is de fiets nóg kleiner als deze is ingeklapt. De meeste e-vouwfietsen hebben een wielgrootte van 20 inch. Bij BOHLT vind je e-vouwfietsen met wielgroottes van 14 inch, 16 inch en 20 inch. Je hebt bij ons dus de keuze in verschillende typen formaten! Zo kies jij het type formaat dat het beste bij jouw wensen past.

Het gewicht van een e-vouwfiets is vaak erg belangrijk om naar te kijken. Wanneer je de fiets af en toe moet tillen wil je dat deze zo licht mogelijk en compact is. Door de accu en motor is een elektrische vouwfiets altijd een stukje zwaarder dan een reguliere vouwfiets. Bij de e-vouwfietsen van BOHLT varieert het gewicht tussen de 16,5 kg en 28 kg. De kleinste formaten zijn over het algemeen het lichtste en makkelijkste vervoeren in bijvoorbeeld het openbaar vervoer.
E-vouwfiets BOHLT 3

Wat zijn de voordelen van een e-vouwfiets?

Grote kans dat je een e-vouwfiets van BOHLT wel eens in het openbaar vervoer bent tegen gekomen. Ze worden namelijk vaak gebruikt voor woon-werkverkeer.

In tegenstelling tot een normale fiets mag je een vouwfiets gratis meenemen in het openbaar vervoerDaarnaast is het grote voordeel van een e-vouwfiets dat je door de elektrische aandrijving veel sneller op iedere bestemming bent. De elektrische fiets gaat wel 25 km per uur, dat is veel sneller dan dat je normaal op een vouwfiets gaat. Zo kan je je reistijd flink inkorten.

Een ander voordeel van een e-vouwfiets is dat je zelf minder hard hoeft te trappen. Er zitten op de vouwfietsen van BOHLT verschillende standen in trapondersteuning. Je kan daardoor zelf kiezen hoe licht je mee wilt trappen. Je houdt veel meer energie over voor andere dingen na een fietstocht!

E-vouwfietsen zijn ook gemakkelijk op te bergen. Je klapt ze in en je zet de fiets weg in je schuur of berging. Er is altijd wel een plekje om je e-vouwfiets neer te zetten.

De e-vouwfietsen van BOHLT

Wij hebben de volgende verschillende e-vouwfietsen in het assortiment:

BOHLT X160

De X160 is verkrijgbaar in twee strakke kleuren, oranje en zwart. De X160 beschikt over drie verschillende snelheidsstanden, waardoor je soepel en zonder moeite over de fietspaden kan racen. De vouwfiets is eenvoudig in te klappen en wordt bij elkaar gehouden door een sterke magneet. Doordat de BOHLT X160 over een extra wieltje beschikt, is hij ingeklapt gemakkelijk te transporteren. Deze uitvoering kost €1499. Bekijk hier de BOHLT X160.

BOHLT X200

De X200 kan je kopen in twee leuke kleuren: opvallend oranje en klassiek zwart. De X200 heeft relatief grote wielen van 20 inch. Door de grotere wielen fiets je extra stabiel over de wegen. Op deze krachtige e-vouwfiets heb je een bereik van maar liefst 50 km. De BOHLT X200 heeft 3 snelheidsstanden en 6 versnellingen. Deze uitvoering kost €1799. Bekijk hier de BOHLT X200.

BOHLT R140

De R140 is te herkennen aan zijn compacte uitvoering en is voorzien van 14 inch wielen. Vanwege het lichte gewicht van het magnesium frame en het gemakkelijk inklappen van de elektrische vouwfiets is het ideaal om het mee te nemen in het openbaar vervoer of om achterin je kofferbak te leggen. De BOHLT R140 kost €949. Bekijk hier de BOHLT R140.

BOHLT R160

De R160 is een toegankelijke vouwfiets, elektrisch met een accu waarmee je 40 kilometer kan fietsen. Met het gewicht van 17,8 kg is de fiets stevig op de weg, maar ook nog gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen. De BOHLT R160 is in 4 uur weer volledig opgeladen, zodat jij snel weer op pad kan. Deze uitvoering kost € 1149. Bekijk hier de BOHLT R160.

BOHLT R200

De R200 is een stevige vouwfiets, elektrisch met een accu met een capaciteit waarmee je gemakkelijk 45 kilometer kan afleggen. Daarnaast heeft de vouwfiets 20” wielen en bevat een bagagedrager. De BOHLT R200 heeft 6 snelheidsstanden, waarmee jij je snelheid kan bepalen. De BOHLT R200 kost € 1449. Bekijk hier de BOHLT R200.

BOHLT Fattwenty

De zwarte BOHLT Fattwenty is gemakkelijk te herkennen. Het is namelijk de enige e-vouwfiets met extra dikke banden. Deze ‘fat bike’ heeft 20 inch wielen, een stevig aluminium frame. Deze inklapbare, stoere vouwfiets heeft 3 snelheidsstanden en 6 reguliere versnellingen. Met de Fattwenty geniet je van optimale stabiliteit en grip op de weg; ook wanneer je over onverharde wegen rijdt. De BOHLT Fattwenty kost €1899. Bekijk hier de BOHLT Fattwenty.

Vrijblijvend een proefrit maken?

Wil je de e-vouwfietsen van BOHLT zelf testen? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om deze elektrische vouwfiets
vrijblijvend uit te proberen. Vraag een proefrit aan en ervaar een echte BOHLT.