E-bike vouwfiets

De kracht achter de e-bike vouwfiets van BOHLT is de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud: Aanzetten en wegrijden, dat is het idee!
Elektrische-vouwfiets-Bohlt-9-scaled

Vrijblijvend onze e bike vouwfiets proberen? Dat kan!

E bike vouwfiets

 

Vrijblijvend onze e bike vouwfiets(en) testen? Dat kan!

Wat is een e-bike vouwfiets?

E-bike is de afkorting voor ‘electric bike’. Dit is de Engelse term voor ‘elektrische fiets’. Een e-bike vouwfiets is dus een ander woord voor een elektrische vouwfiets. Het is een compacte fiets met een elektrische motor die je op kunt vouwen tot een kleiner formaat. Het opvouwen van de fiets gaat vaak in 3 delen. Door de scharnieren bij het voor- en achterwiel kan de fiets inklappen.

Het voordeel van een e-bike vouwfiets is dat je de fiets makkelijk kunt opbergen als je weinig ruimte hebt. Daarnaast kan je hem hierdoor ook makkelijk overal mee naartoe nemen! Hij past gemakkelijk in de auto of je neemt hem mee in het openbaar vervoer. Ook voor op vakantie is het een ideale fiets om mee te nemen. Hij past namelijk gemakkelijk in je camper, caravan of boot. Op je vakantiebestemming kan je de fiets weer uitklappen en dan is het tijd om mooie tochten te gaan maken.

De elektrische motor biedt ondersteuning bij het trappen. Door deze ondersteuning hoef je zelf maar heel licht mee te trappen. Dit bespaart je veel energie! Daarnaast fiets je over het algemeen veel sneller op een aangedreven fiets. Je gaat namelijk maximaal 25 km/h op een e bike vouwfiets. Je bent dus sneller zónder veel kracht te hoeven leveren, een win-winsituatie! Doordat je een stuk sneller fietst en hier minder moeite voor hoeft te doen kan je gemakkelijk langere afstanden afleggen dan dat je op een normale (vouw)fiets zou doen. Een afstand van zo’n 15 tot 20 kilometer is nu geen enkel probleem meer. Ben je benieuwd hoe een elektrische vouwfiets rijdt? Maak dan gratis een proefrit bij een dealer bij jou in de buurt!
E bike vouwfiets BOHLT 1

Voor wie is een e-bike vouwfiets handig?

Een elektrische vouwfiets wordt veel gebruikt door forenzen. Door de opvouwmogelijkheid en de snelheid door de elektromotor wordt een e bike vouwfiets veel gebruikt voor woon-werkverkeer. Je mag deze fiets namelijk (mits deze opgevouwen is) kosteloos mee nemen in het openbaar vervoer. Het scheelt je ook veel tijd die je normaal besteed aan het wachten op een aansluiting of je fiets moeten parkeren in een grote fietsenstalling bij het station.

Een elektrische vouwfiets is ook een veelgebruikt vervoersmiddel voor op vakantie. Door het compacte formaat kun je deze gemakkelijk mee in de auto nemen en dankzij de elektromotor fiets je zelfs gemakkelijk bergopwaarts!

Waar moet je opletten bij het kopen van een e-bike vouwfiets?

Er zijn veel verschillende e bike vouwfietsen op de markt. Maar welke past nou goed bij jou? De volgende punten geven aan waar je op moet letten om de e bike vouwfiets te vinden die bij jou past:

1. De actieradius: hoe ver kan je op de accu fietsen?
Het is belangrijk om van te voren te bedenken hoe groot de afstanden zijn die je wilt fietsen. Het verschilt per e bike vouwfiets hoe ver de accu reikt.

2. Het gewicht: Hoe zwaar is de e bike vouwfiets?
Het is belangrijk om je af te vragen of je de vouwfiets veel moet dragen. In dat geval is het aan te raden om te kijken naar een lichte e bike vouwfiets.

3. De wielgrootte: hoe groot is de fiets?
De wielgrootte verschilt ook per fiets. Ben je op zoek naar een e bike vouwfiets die je zo klein mogelijk kan opvouwen? Ga dan voor een fiets met een kleine wielgrootte. Ben je juist op zoek naar meer stabiliteit voor tijdens het fietsen? Ga dan voor een fiets met grotere wielen.

4. Motorpositie: Waar zit de motor in de e bike vouwfiets?
Bij alle elektrische vouwfietsen van BOHLT zit de motor in het achterwiel. Het voordeel van een achterwielmotor is dat dit natuurlijk aanvoelt tijdens het fietsen.

De e bike vouwfietsen van BOHLT

Maak kennis met de verschillende e-vouwfietsen van BOHLT:

BOHLT X160

De BOHLT X160 is een sportieve e bike vouwfiets en is beschikbaar in het zwart en in het oranje. Je klapt de BOHLT X160 eenvoudig in en kan een afstand van 50 km op de accu afleggen. Deze uitvoering heeft wielen van 16 inch en kost €1499. Bekijk hier de BOHLT X160.

BOHLT X200

De BOHLT X200 er is in het zwart en in het oranje. De X200 heeft een actieradius van 50 km en wielen van 20 inch. Dankzij de achtervering rijd je extra comfortabel rond op deze e-bike vouwfiets. Deze uitvoering kost €1799. Bekijk hier de BOHLT X200.

BOHLT R140

De BOHLT R140 is de kleinste e-bike vouwfiets in ons assortiment. Deze fiets heeft 14 inch wielen en door het lichte gewicht is dit een ideale fiets om mee te nemen in het openbaar vervoer. De BOHLT R140 heeft een verkoopprijs van €949. Bekijk hier de BOHLT R140.

BOHLT R160

De BOHLT R160 is een gebruiksvriendelijke elektrische vouwfiets met 16 inch wielen. Met de BOHLT R160 kan je een afstand van zo’n 40 km afleggen op de accu. Deze e bike vouwfiets weegt 17,8 kg. Deze uitvoering kost €1149. Bekijk de BOHLT R160.

BOHLT R200

De BOHLT R200 is een comfortabele elektrische vouwfiets. Door de 20 inch wielen is deze fiets een slag groter dan onze andere fietsen. Deze fiets heeft een actieradius van 45 kilometer. De BOHLT R200 heeft een verkoopprijs van €1449. Bekijk hier de BOHLT R200.

BOHLT Fattwenty

De BOHLT Fattwenty is een zwarte fatbike: oftewel een (inklapbare) e bike met dikke banden. Deze zwarte en stoere e-bike heeft wielen van 20 inch. De Fattwenty heeft een bereik van 40 km. De brede banden geven je extra grip. De BOHLT Fattwenty kost €1899. Bekijk hier de BOHLT Fattwenty.

Vrijblijvend een e bike vouwfiets testen?

Wil je de elektrische vouwfiets van BOHLT uitproberen? Wij bieden de mogelijkheid om onze elektrische vouwfiets(en) eerst vrijblijvend uit te proberen. Vraag eenvoudig een proefrit aan en ervaar een echte BOHLT.